Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Cursussen

 

Cursus leren bidden - Ministry Cursus

In toenemende mate wordt in kerkelijke gemeenten de mogelijkheid voor persoonlijk gebed aangeboden. De persoonlijke voorbede is een altijd weer terugkerende vraag als het gaat om bidden voor de ander. Hoe doe je dat? Wat is de juiste houding? Wat zijn de Bijbelse richtlijnen.

Wat is het mooi om te mogen oefenen in leren bidden voor de ander. De ander die ons wordt toevertrouwd in het pastoraat, in hetr diaconaat, in de ontmoetingen onderweg. Niet in de laatste plaats heeft de Heilige Geest een bijzondere plaats in het geheel. De praktijk van leren bidden komt uitgebreid aan de orde in de cursus. Ook gemeenteleden vanuit Spijkernisse zullen hun medewerking geven, met hun cursuservaring.

Wanneer: 14 januari

Waar: Christus is Koning kerk.

Kosten: 10 Euro inclusief koffie en cursusmateriaal.

Leiding: Jan van Egmond in samenwerking met ervaren medewerkers uit de ministry

 

Cursus "je gaven ontdekken"

Een praktische cursus om je gaven te ontdekken, inclusief een gaven test. De cursus heeft ook een wat pastorale setting, in een kleine kring. In 4 avonden cursus leer je wie je bent en wat je in huis hebt.

Je krijgt zicht op de gaven en mogelijkheden om uit te dragen in de gemeente en de wereld. Deze cursus is ontwikkeld door mw. Nienke Dijkstra voor de PKN gemeenten.

Wat wil ik met mijn leven? Wat doe ik in de kerk? Waarom ben ik Christen? Wat kan ik betekenen voor mijzelf en voor de wereld om mij heen, voor de Kerk? Het vinden vanhet antwoord is vaak lastig, er zijn zoveel dingen de moeite waard. Maar niet alles wat de moeite waard is is het antwoord op je vraag. Er zijn dingen, die goed zijn, maar er zijn ook dingen waarvoor je speciaal bent gemaakt. Die alleen bij jou passen. Wil je er meer van weten, geef je op voor de gaven cursus.

Wanneer: 11 en 25 februari, 10 maart.

Waar

Kosten: Inclusief koffie en cursusboek 10 Euro

Info en opgave: Jan van Egmond  0180-427933  of  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.