Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Wat zou je graag samen koffie met een lekkere oliebol willen nuttigen na afloop van de kerkdienst op 2 januari. Helaas, helaas.

Ik merk dat ik me zorgen begin te maken over bepaalde gewoontes die zomaar onder dreigen te sneeuwen door de coronacrisis. Wie leert een peutertje en een kleutertje op dit moment ‘netjes een handje te geven’? Of de krantenbezorger die voor het tweede jaar met kerst niet meer aanbelt voor een kerstwens en kerstfooi…. . De intocht van Sinterklaas, het ouderenkerstfeest van de diaconie…

En toch, één ding weten we zeker, wat er verandert, wat er verdwijnt, van de Heer kunnen we op aan. Met meer intensiteit beleef ik deze tijd weer ‘Votum en Groet’ aan het begin van de kerkdienst: “Onze Hulp en onze verwachting…. Die trouw houdt tot in eeuwigheid en niet loslaat het werk van Zijn hand”. Bij Hem moeten we terecht. Om Hulp en om Zegen. Ook in 2022. Kome wat komt. Op Tweede kerstdag sloot ik de digitale dienst af met een zegen van Iona. Iona is een eiland waar ook een oecumenisch klooster is.

Die zegen wil ik met jullie allen delen voor 2022:

In ons hart in ons huis:

de zegen van God.

In ons komen en ons gaan:

de vrede van God.

In ons leven, op onze zoektocht:

de liefde van God.

Bij het einde, nieuw begin:

de armen van God

om ons te ontvangen,

thuis te brengen.

 

Ds. Gerard van de Wetering