Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Wijk-West-Samen-bezorger zoekt een opvolger. Wie, o wie? Ik wil het wel overwegen, maar eerst een proefrit graag. Die valt tegen: lastiger dan gedacht. Nog maar een keer. Tenslotte zelf op pad.

De receptioniste van Riederborgh kijkt een beetje verbaasd als ik - nog onaangemeld- het stapeltje exemplaren zit uit te tellen, maar als ik zeg dat ik “SAMEN” kom brengen is het OK!

Weer buiten geraakt. In verwarring met Boksdoornpark en Boksdoornstraat: wat is wat en waar? Achteraf geen klachten over de bezorging gehoord. Mooi.

Verder lopen langs zo’n torenflat waar iemand - ergens in den hoge- op dat moment een balkon schoon maakt: water gutst over de rand, een zeer plaatselijke regenbui klettert neer,   op de plek waar mijn rug van naam verandert.

Druipend, maar onversaagd naar de volgende flat. Waar ik niet in kom, zelfs niet bij de brievenbussen. Nou moe.  Aangebeld. Geen gehoor. Maar een inmiddels ook binnenwillende pakjesbezorger  kent de truc: hij drukt vijf, zes belknopjes tegelijk in  en brult: IK  BEN  DE PAKKETBEZORGER  EN  IK  MOET  BIJ  UW  BUREN ZIJN !  MAG  DE  DEUR  OPEN ??!  De deur gaat open en ik kan mooi met hem mee naar binnen.

Intussen begrijp ik niet waar hier de EVEN nummers zijn?  ….om heel veel  later te ontdekken dat die hier gewoon niet bestaan. -Voel mezelf nu ook een beetje oneven.

Als de flats bezorgd zijn, op reis naar de burgemeesters. Waar zit Heemskerk, waar zit Trump, eh… Treub. Heemskerk gevonden, Treub  niet. Racen langs alle meesters, maar geen Treub. Ha, een paar spelende kinderen: Weten jullie de Meester Treubstraat? Vraagtekens bij de kinderen, dus maar weer zelf  zoeken. Een van de jochies komt mij achterna hollen: “Mevrouw! Mevrouw! U bedoelt zeker Menéér Treub???”  - Hij is van de generatie die geen meester meer zegt op school. Gelukkig  tenslotte  toch in Treub geraakt, SAMEN  glijdt in de bus van nummer 11. Ergens achter in die elf-kamer zie ik een paar dankjewel-wuivende  handen, dat is nou eens leuk!!

In de Vogelkersstraat is de deur gelukkig dicht, maar achter die deur breekt een enorm geblaf los als ik het paadje oploop, zodat ik mijn vingers in SAMEN verstop en die razendsnel terugtrek zodra SAMEN op eigen kracht verder de bus in kan glijden. Blaffende honden bijten soms wel.

Prunusplantsoen. Hoge flats. Waar, o waar zijn de nummers die ik moet hebben?  Brievenbushokje gevonden: hoera! Maar daar zie ik niet álle nummers, hoe kan dat nou weer?  Een zojuist op aarde neergedaalde bewoner weet het: ik moet het hoekje om.

Tenslotte nog de Ds.Sikkelstraat. Dat is een eitje, want ik kom elke week daar in die buurt. Nummer 21 moet ik hebben, maar ik zoek me een half uur suf, nergens  21 te vinden. (En HIER is alles EVEN…!) Hoofdkantoor gebeld: zoeken we die straat even voor je op?  Nee! Die straat ken ik allang, maar dat NUMMER is onvindbaar! Tweede hoofdkantoor gebeld, dezelfde  reactie. Moe  geworden.  Advies: houd die SAMEN maar even bij je.  Later op de dag een  telefoontje van het hoofdkantoor: nummer 21 bestáát niet, het moest 16 zijn…!!!  SAMEN  inmiddels daar bezorgd, ik zelf weer onbezorgd en ook  weer opgedroogd.

 

Hartelijke groeten, 

S.C.RIBENT, tevens  SAMEN-bezorgster voor WEST.