Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

Het was een prachtig Weerribben-weekend geweest: vrijdag, zaterdag, zondag.

Gewandeld, gefietst. Een hele dag gevaren met een fluisterboot door ontelbare watertjes en slootjes, onder laaghangende takken en onder tientallen goed-bukken-bruggetjes  door.

Bijna vastgelopen in dat ondiepe slootje waar we een paar jaar geleden ook even in vast zaten. ….!   En  ook even aangelegd bij een lief groen grasmatje  - bij nader inzien een moeras -   met een natte broek tot gevolg. Niet incontinent, toch nat.

Maar spoedig weer opgedroogd, boot weer bij zijn baas gebracht, met ons achten lekker gegeten bij een goed restaurant en daarna in de auto voor de thuisreis naar Ridderkerk. 

Op de terugreis zouden  we nog even uitstappen bij de Oostvaardersplassen. Auto geparkeerd, auto goed afgesloten. Te voet naar de uitkijkpost. Nauwelijks staan we daar of we horen een luide klap. Teruggerend naar de auto. Autovoorruit rechts en autoachterruit links ingeslagen, auto vol glas, kostbare bagage verdwenen.

Politie gebeld. Politie komt redelijk snel - twee agenten!  Wij ademen op: Hoera! Hulp! Professionele boevenpakkers!  Aangifte doen!  - Nou nee.  Ze noteren onze  ID’s  en daar blijft het bij. Kijken ons meewarig aan:  - Dikke pech….!  Voorts klagen ze over onderbezetting op het bureau, aangifte moeten we thuis maar doen. Ze roepen  over hun schouder nog even het adres van  een autoruit-reparatie- service en reizen dan weer af.

Dat autoruitadres is ver weg, niet makkelijk te vinden en met twee kapotte ruiten kun je niet over de snelweg. Na lang zoeken toch gevonden. De service is  goed, snel en vriendelijk, met veel koffie komen we weer een beetje op verhaal. Intussen zuigt de monteur bergen glas uit de auto met een speciale stofzuiger. Twee  provisorische ruiten worden in de schoongepeuterde sponningen aangebracht en vastgeplakt. Een half uur later kunnen we weer rijden!  Met waardering voor de ruitvakmensen en met grote bewondering voor chauffeur Leo die zich ondanks zijn eigen schrik  zo weet te beheersen dat hij ons toch met vaste hand veilig naar huis rijdt.

Later horen we dat het waarschijnlijk junks zijn geweest die  bij parkeerplaatsen in de struiken liggen, als de inzittenden weg zijn een auto openbreken, leeg roven en van de buit verslavende middelen kopen. Hoewel gedupeerd - ik heb ruim duizend euro schade-  pleit ik toch voor hulp aan verslaafden. Verslaving is  verschrikkelijk en heeft al heel wat levens verwoest. Maar ik pleit ook voor actieve politie! De politie is toch je beste vriend? Daar moet je op kunnen rekenen. En ik pleit ook voor een verzekering die niet alleen ijverig is bij het innen van de premie!!!!!

 

S.C.RIBENT.

Afsluiten alleen is niet genoeg, zorg ook dat spullen niet zichtbaar zijn.

En tenslotte….. Is het nu junk? Of is het boef? Ik denk:  Het is junk EN boef. Zowel verslaafd als misdadig. Steun verslaafden zorg – ze redden het niet op hun eentje. Steun de regering om meer middelen voor de politie, die redden het ook niet met te weinig mensen.