Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Vergeetachtig?

Mensen die mij iets beter kennen weten dat ik nog wel eens iets wil vergeten. Een afspraak, een jas, het ophangen van de natte was (en die zit dan ’s avonds nog nat in de wasmachine), met te weinig boodschappen thuiskomen….

Meestal komt het wel goed. Mensen om me heen hebben al van alles geprobeerd. Een agenda, familieplanner, geheugensteuntjes, gele post its op de tafel. Het mag niet baten. Ik blijf een hopeloos chaotisch mens.

Soms drijft het me zelf tot wanhoop. Want waar lag dit of dat ook al weer?

Af en toe ben ik jaloers op mensen die alles keurig geordend hebben. Boeken netjes op de plank, pennen in het pennenbakje, losse papiertjes met aantekeningen keurig op orde…

Jezus schrijft in Johannes 14: 26 de tekst dat De Trooster, de Heilige Geest, Die de Vader zenden zal in mijn naam, Die zal u in alles onderwijzen en u in herinnering brengen alles wat Ik u gezegd heb.

Mensen die bij Jezus horen worden en zijn ‘van God geleerd’. De heilige Geest brengt ons in ons hart en leven Wie Jezus is, wat Hij heeft gesproken en hoe we eruit moeten leven. En het geweldige is dat we die Geest, wanneer we in Jezus geloven en een kind van God de Vader zijn, bezitten. In ons hebben. Daar kan geen post it tegen op, geen kalender en geen agenda. De Heilige Geest herinnert ons aan Jezus’ woorden, brengt ze ons te binnen. De heilige Geest legt de vinger op de zere plek, herinnert ons aan Jezus’ daden, woorden en wonderen en wijst ons telkens op Hem en Zijn genade. Geweldig toch?! Opdat we niet vergeten. En als we niet precies weten hoe we bepaalde dingen moeten doen mag je aan God vragen dat die ons leidt met de heilige Geest: Wat zou Jezus doen? Wat heeft Hij gezegd hierover?

Ik merk ook in deze periode van corona dat er veel gebeld en geschreven wordt. Dat doet Gods Geest door ons heen. Zo houden we elkaar ook dichtbij de Heer. We brengen elkaar Gods liefde in en door Jezus te binnen. We brengen Zijn liefde in herinnering. Dat is kostbaar en we moeten het vol blijven houden. Elkaar aan Zijn woorden en aan Zijn liefde blijven herinneren. Ook als de crisis weer voorbij is!                                                                                                

ds. Gerard van de Wetering

 

We leven mee met:

Jan. Hij is vorige week plotseling onwel geworden en naar het Dordtwijk ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat zijn hartslag veel te laag was. Hij moet mogelijk een pace-maker krijgen om zijn hartfunctie goed te kunnen managen.

Jo (zij verblijft in ’t Ronde Sant). Op het moment van schrijven is haar levenslampje heel zwakjes. Via beeldverbinding konden we even met elkaar spreken. Bid voor haar en haar kinderen.

 

Orgel- en fluitconcert op zaterdagavond 23 mei door Jan Peter Teeuw en Kees Alers

Zaterdag a.s. om 20.00 zullen Jan Peter en Kees een prachtig liveconcert geven vanuit de Christus is Koning kerk. Ze zullen koraalbewerkingen en preludes van de psalmen en andere liederen ten gehore brengen. Er is ook ruimte voor verzoeknummers van een lied dat u graag wilt horen. U kunt een verzoek indienen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Jan Peter zal ook tijdens het concert de stukken die gespeeld worden toelichten. Het concert wordt u aangeboden door onze kerk, maar een kleine gift om de kosten te dekken wordt erg op prijs gesteld. U kunt deze overmaken op bankrek. NL17ABNA 0478 7258 09 onder vermelding van Concert. We wensen u een fijne en muzikale avond toe die u kunt volgen via Kerkdienst gemist op de site van www.pgslikkerveer.nl.

 

Dringende Oproep Knutselen….

In het magazine staat een KNUTSEL genoemd. Vlammen die gemaakt kunnen worden van papier. Nu zou het zo mooi zijn als er met Pinksteren in heel de kerk vlammetjes hangen aan mooie slingers. U kunt ze eenvoudig zelf knutselen.

De beschrijving staat op: https://www.geloventhuis.nl/2019/het-vuurtje-doorgeven/knutselen-en-doen/pinksterknutsel-2.html

Het is ook een hele leuke knutsel om samen te doen. of misschien in stukjes: de één doet een deel en de ander doet een deel.

U mag de gemaakte vlammetjes in een enveloppe door de bus doen bij: Linda Nugteren, Hollandsestraat 11 in Slikkerveer. Als u zelf geen computer hebt, belt u gewoon even iemand  op die de beschrijving even kopieert. Het zou superleuk zijn als we de kerk ‘in vuur en vlam’ zouden kunnen zetten…..

 

Collecteren via Givt

Zoals trouwe kijkers van “Kerkdienst Gemist” wellicht hebben opgemerkt staat er sinds kort rechtsonder in het scherm het logo   .

Onze gemeente gebruikt Givt als aanvullende geefmogelijkheid voor de collecte. Givt is een app waarmee u altijd en overal mee kunt doen aan de collecte. Ook als u thuis meekijkt vanaf de bank.

Klik op het logo “Geef met Givt”, open de app op uw smartphone,  kies hoeveel u wilt geven, kies hoe u wilt geven,  scan de QR-code met je camera en klaar!

U download de Givt-app in Google Play of in de App Store. Kijk voor meer informatie over Givt op www.givtapp.net.

In de komende uitgave van SAMEN zullen wij e.e.a. uitgebreider toelichten.

College van Kerkrentmeesters

 

Inloop

Elke woensdag is de inloop in de kerk open van 15.00 uur-16.00 uur en van 19.00 uur-20.00 uur. Kom binnen voor een praatje, een kaarsje aansteken, stilte, gebed, gewoon er even zijn. De predikant is aanwezig en we nemen alle veiligheid in acht.

 

Muziekprogramma

Elke donderdagavond verzorgen Elseline Stolk en Linda Nugteren een muziekprogramma vanuit onze kerk, dat u kunt volgen via ‘kerkdienst gemist’ op onze website www.pgslikkerveer.nl.

Heeft u een lied, gezang of psalm dat u graag wilt laten horen of een persoonlijke groet voor iemand, dan kunt u dat doorgeven aan Linda Nugteren, via app/telefoon 06-42494725 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Deze nieuwsbrief via de mail ontvangen?

We willen de verspreiding van deze weekbrief zoveel mogelijk via e-mail doen. Wilt u uw e-mailadres en woonadres mailen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bezorgers hoeven dan zo min mogelijk adressen langs. Alvast bedankt!

 

Online kerkdiensten

De diensten kunt u volgen via http://www.pgslikkerveer.nl. En dan klikken op ‘kerkdienst gemist.nl’. De dienst begint om 9.30 uur en pas op dat tijdstip kunt u de juiste kerkdienst aanklikken.


Orde van dienst Hemelvaarstdag en zondag 24 mei 2020, aanvang 09.30 uur

Liturgie Hemelvaartsdag: Het gebed van de Geest en de Zoon

Voorganger: ds. Gerard van de Wetering

Mededelingen

Persoonlijk woord

Aansteken Paaskaars

Zingen: Psalm 47: 2 en 3

Bemoediging en groet

Zingen: 217 Hemelhoog

Gebed

Zingen: ELB 275 : 1 en 2

Kinderfilmpje Hemelvaart Lego

Lezen: Lukas 24: 36-52

Zingen: 214 Hemelhoog

Lezen: Romeinen 8: 31-39

Zingen: 215 Hemelhoog

Verkondiging

Zingen: Hemelhoog 220: 1 en 4

Gebed

Zingen: 216 Hemelhoog

Zegen

Praatje van de week

Liturgie zondag 24 mei: het gebed van de gelovige

Voorganger: ds. Gerard van de Wetering

Mededelingen

Persoonlijk woord van de predikant

Aansteken Paaskaars kaars

Zingen: Psalm 81: 8 en 9

Bemoediging en groet

Zingen: 533 Hemelhoog

Gebed

Zingen: 484 Hemelhoog

Kinderprogrammaatje

Lezen: Handelingen 1: 4-8 en Handelingen 1: 12-14

Zingen: 214 Hemelhoog

Verkondiging

Zingen: NLB 221: 1 en 3

Gebed

Zingen: 540 Hemelhoog

Zegen

Praatje van de week