Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

  

Als denktank van de Christus is Koning Kerk zijn we heel blij dat de gemeentetuinen op de startzondag zo’n groot succes waren. Heel wat mensen uit onze gemeente hebben zo weer eens met elkaar gesproken en gezellig met elkaar gegeten. We zijn er dankbaar voor.

Vanuit dankbaarheid kwamen we op de gedachte om met Dankdag (op 4 november) iets voor kinderen te doen die zelf niets hebben. We hopen dat er op 4 november zo’n 50 schoenendozen in de kerk staan. Allemaal gevuld met schoolspulletjes en speelgoed. De dozen worden aangevuld met een bijbeltje of bijbels prentenboekje o.i.d. en in december naar kinderen gebracht in Oost-Europa, Afrika en dit jaar ook naar de Griekse eilanden waar vluchtelingen zijn gestrand. 

De hele maand oktober willen we jullie enthousiast maken om een schoenendoos te vullen. Juist in deze tijd van Corona kan deze vorm van gemeente zijn heel goed. U kunt alles thuis doen. Daarnaast laten we vlak voor de diensten van oktober of tijdens de diensten filmpjes zien, geven aandacht aan de mensen die een doos aan het vullen zijn, we houden diverse keren de kerk open om van alles in te leveren en helpen daar waar nodig. Op een folder die aan deelnemers wordt uitgereikt ( en ook digitaal bij deze brief) staat precies wat er wel en wat er niet in de doos mag. In die doos moeten bijvoorbeeld: pennen, potloden, en daarnaast een knuffel, een stufje, zeep en tandpasta enz.. Zelf mag u daarnaast ook nog verzinnen wat er in kan. Dat kan iets zijn waar toch niet meer mee gespeeld wordt, iets nieuws uit de winkel of een kleinigheid uit de kringloopwinkel.

Kinderen die op de Regenboog zitten/hebben gezeten weten precies hoe dat moet want veel scholen zoals de Regenboog doen al jaren mee. Ook veel kerken doen mee.

  • U krijgt zo’n folder als u zich opgeeft. Of u gebruikt de digitale versie die bij deze brief zit.
  • U kiest zelf een leeftijdsgroep en of het voor een jongen of een meisje is.
  • U versiert de doos en vult de doos zoals aangegeven op de folder.
  • U brengt de doos naar de kerk. Dit kan op:
    • Zondag 1 november voor of na de dienst
    • Dinsdag 3 november van 10.00 – 11.30 uur
    • Woensdag 4 november van 14.00 – 16.00 uur.

De verzendkosten worden betaald door de kerk.

De dozen worden na Dankdag naar een verzamelpunt gebracht waar de doos wordt aangevuld met een bijbeltje of bijbels kinderverhaal. U hoort precies van ons hoe dat allemaal gaat. We hopen natuurlijk dat de KND, JACK, JOVO en JOVO plus ook meedoen. Wie weet een idee voor een ontmoetings-/groeigroep? Je hebt met elkaar zo een paar dozen vol. Als opa en oma is het natuurlijk reuze leuk om dit op een middag samen met de kleinkinderen te doen.

Bel of app naar 06 1 49 48 3 68 (Liesbeth Meerkerk)

Per mail opgeven kan ook. Dat kan bij Ellen Remis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Meer weten: ga naar de website van schoenendoosactie.nl, daar vindt u van alles en nog wat aan ideeën en suggesties.

Mogen we op u rekenen? Zullen we samen deze kinderen blij maken met een eenmalig prachtig cadeau en met een bijbeltje?

Dan wordt Dankdag nog specialer dan die al was in dit bijzondere jaar.