Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

Op leven en dood

Het ene moment mag je als predikant op kraambezoek: een lief, klein mensenkind is geboren. En je gaat langs om te feliciteren, om zegen te wensen en een zegen mee te geven.

Het andere moment houd je de hand vast van iemand die ernstig ziek is, bid je met iemand die het zwaar heeft of krijg je iemand op bezoek die het tegenzit. In de bijbel staat dat God in al die tijden de hand heeft en dat Hij de tijden in Zijn hand heeft. Daar kun je mee aan de haal gaan. Het topzwaar maken. Gelukkig is er ook die andere kant in de Schrift, in Prediker, waarin het een mens gegund wordt tevreden te zijn met het goede van het leven. In goede en minder goede tijden is de hand van de Heer zichtbaar, merkbaar. Ook al gaat die hand soms schuil achter wolken, achter putdiep verdriet. Soms zie je die hand van de Heer pas achteraf. In Jesaja 57 klinkt een troostlied voor Gods volk dat alles al heeft meegemaakt. Er zal een andere tijd komen. Na de diepe duisternis komt er iets beters. Niet als een spreekwoordelijke zon achter de wolken. Want de zon is nooit weg, ook al is het aardedonker in je leven.

In de tijden van ons leven is de Heer er. Zoals Opwekkingslied 770 zegt: “in tijden van vreugde maar ook van verdriet”. We hebben een pittige tijd achter ons met corona, met verlies van mensen, van eenzaamheid en soms angst. Nu mogen wel als het ware een Exodus ervaren…. en hopelijk mag dat doorzetten. In alles is het de Heer die onze tijden in Zijn hand houdt.

Al doe ik de levensadem stokken, Ik ben het ook die het leven geeft. Jesaja 57: 16

Ds. Gerard van de Wetering

 

We leven mee met:

  •  Piet merkt dat zijn krachten minderen. Tijdens een korte opname in het Maasstadziekenhuis kwamen de artsen tot de conclusie dat er niets meer aan zijn gezondheid te doen is. 
  • Jan: de ene dag gaat het hem allemaal wat beter af dan de andere. Soms voelt hij zich goed en op andere momenten voelt hij zich niet fit. Dat is lastig. Hij geniet van het koffiedrinken in de hal van de kerk en is nog graag onder de mensen. En toch loopt zijn conditie achteruit en is steeds sneller vermoeid. We denken aan hem. 

 

Korte terugblik startzondag

Een fantastisch begin van een nieuw seizoen. Samen bouwen aan de kerk. Arie van Loenen die zo’n prachtig model gemaakt had. Genieten! Nel Lodder die in de kerk kon zijn en meedeed in de dienst van de gebeden. De hartelijke ontvangst door de familie De Geus. De jongeren die ondertussen nog een eigen programma deden. We tellen onze zegeningen! Dank aan allen die zich zo hebben ingespannen.

 

Ontmoetingen met Jezus: Groeigroepen 2021-2022

Op donderdag 23 september is de aftrap van het Groeigroepenseizoen. Hopelijk zijn we tegen die tijd van de anderhalve meter regel af. We willen in de kerkzaal samen het seizoen beginnen. Samen zingen, samen luisteren naar wat het programma komend seizoen gaat zijn, misschien gaan we al even kennismaken met het nieuwe gespreksmateriaal. En uiteraard drinken we samen koffie, is er iets lekkers en is er ruimte voor bijpraten.

Kom allemaal, neem iemand mee (hoeft natuurlijk niet van onze kerk te zijn).

De avond begint om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Als u geen vervoer heeft kunt u zich melden bij Aad Plaizier telnr 06-24713119. U kunt het eerste deel van de avond ook bijwonen via kerkdienst gemist.

Nieuwe datum quizavond – zaterdag 2 oktober van 19.00-21.30 uur

 

Doordat er helaas te weinig aanmeldingen waren voor de quizavond hebben wij besloten deze door te schuiven naar:  zaterdag 2 oktober van 19:00u tot 21:30u.

Het zal een afwisselend programma worden. We gaan niet alleen quizzen, maar laten óók het Rad van Avontuur draaien. De avond zal starten voor de kinderen van 2 tot 12 jaar. Vervolgens gaan we door voor iedereen van 12 jaar en ouder.

Hoe doet u mee? Online via www.kerkdienstgemist.nl
U kijkt de quizavond mee zoals u ook de kerkdienst kijkt. U komt zelf niet in beeld en u hoeft ook geen verstand te hebben van techniek. U hoeft tijdens deze avond ook niet te bellen als u prijs heeft, want wij hebben ieder lootje geregistreerd staan. De prijs komt vanzelf uw kant op. Het enige wat u hoeft te doen is de antwoorden op de quizvragen in te vullen op het antwoordenblad dat u van ons krijgt.

Hoewel deelname aan de quiz gratis is, is er ook de mogelijkheid om lootjes en/of een snackpakket te kopen.Een lootje voor het Rad van Avontuur is € 1,00 per lootje.
De lootjes voor de kinderen t/m 12 jaar zijn gratis, zij krijgen bij hun deelname sowieso één lootje.
De kosten voor een snackpakket zijn € 5,00. Hierbij zit een gratis lootje voor het Rad van Avontuur. Deze kunt u contant betalen bij bezorging. De opbrengst van deze pakketten gaat naar het jeugdwerk van onze gemeente.

Graag ontvangen wij uiterlijk 27 september jullie opgave, hoeveel lootjes en/of u een snackpakket wilt. Dit kan via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dan nog het volgende, we hebben ook hiervoor weer prijzen nodig. Heeft u iets moois liggen of wilt u bijvoorbeeld een keertje grasmaaien doneren of een taart bakken, geeft u dat ook door.
Wij zorgen ervoor dat de prijs opgehaald wordt of maken een afspraak met u wanneer het afgegeven kan worden. Ook dit kan doorgegeven worden via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Na opgave wordt een mail gestuurd met verdere uitleg en ook de uitleg over de betaling van de lootjes. Wij hebben er zin in!

Met vriendelijke groeten,
Elseline, Linda, Rebecca, Mirjam en Jan Willem

 

Liturgie voor zondag 12 september 2021, voorganger dhr. G. de Haan, Sliedrecht, 09.30 uur.

Mededelingen

Aansteken van de Paaskaars

Intochtspsalm: Lied 215: 1,3 en 7

Stil gebed, votum en groet

Gedacht

Verootmoedingsgebed

Zingen: Lied 117d

Inleiding

Zingen: Lied 133

Gebed

Kindermoment

Schriftlezing: Deut. 6:4-9

Zingen: Lied 791: 1 en 3

Schriftlezing: Matt. 22:34-40

Zingen: Lied 791: 4 en 6

Uitleg en verkondiging

Luisteren naar het ‘liefdeslied’, via

https://www.youtube.com/watch?v=wfgU5HMDpaA

Kinderen terug

Dankzegging, voorbeden, stil gebed en Onze Vader

Collecten (info)

Zingen: Lied 793: 1 en 3

Zegen

 

Bestemming diaconale collecten

  • Zondag 12 september JOP Jong en oud ontdekken de kliederkerk
  • Zondag 19 september A.-collecte ‘Ridderkerk voor Oeganda’ – goede voorlichting om migratie te voorkomen.


 

De diensten zijn online te volgen via ‘kerkdienst gemist’ op onze site www.pgslikkerveer.nl

Kent u iemand die de zondagsbrief ook digitaal wil ontvangen, mail dan naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.