Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Enkele woorden..

Op een studiedag deze week deelde een collega een lied uit het Nieuwe Liedboek: Lied 974. Een lied van verlangen, en dat past mooi bij deze tijd vlak voor Kerst: Advent.

Het derde en vierde couplet gaan als volgt:

 

 Elkaar bidden wij toe:

 volhard in het geloven,

 verlies uw vreugde niet

 en kom uw pijn te boven,

 Laat lichten uw gezicht

 over de duisternis

 waarin de ander in

 gemis gevangen is.

 

Zeg toch het goede aan,

ook wie u kwaad toewensen.

De zon gaat op in uw nabijheid bij de mensen.

Hun vreugden en verdriet

zullen u niet ontgaan:

in Uw omarming heeft

eenzaamheid afgedaan.

 

Een prachtig lied waarin o.a. een profetie van Jesaja verwerkt zit. Een lied met een dubbele bodem. Je kunt het deels zingen als vraag aan elkaar maar ook als vraag aan de Heer.

Mijn collega vertrouwde mij ook toe dat dit lied prima te zingen is op de melodie van ‘Dankt, dankt nu allen God’. De komende weken komt dit lied vast een keer voorbij!

 

We leven mee met

Joke. Na weken met een voet in het gips mocht het gips er eindelijk af. Wel moet er nu weer geoefend worden om weer goed te gaan lopen. Joke is ook in afwachting van een paar afrondende onderzoeken om opnieuw een donornier te mogen ontvangen. Een hele spannende tijd voor haar! (en voor alle mensen om haar heen). 

Riek moest met ernstige benauwdheid (en corona) worden opgenomen in het Dordtwijkziekenhuis. Inmiddels is zij weer thuis en gaat het weer wat beter met haar.

Manuël: Vanwege een besmetting met het RS virus kon de geplande hartoperatie maandag jl. niet doorgaan. Zijn toestand was deze week zorgelijk. Heel voorzichtig lijkt er verandering ten goede te zijn. 

 

Kort berichtje uit de pastorie

Aanstaande zondag mag ik in de Vrije Evangelische Gemeente te Wemeldinge ds. Eberson bevestigen. Als consulent heb ik daar het beroepingswerk begeleid. Fijn dat deze gemeente voorzien is. Blij ook dat hiermee mijn consulentschap ook weer een einde krijgt. Dankbaar voor het associatie-verdrag tussen PKN en Bond van Vrije Evangelische Gemeenten waardoor het grensverkeer kerkordelijk zo goed geregeld is.

Ds. G. v.d. Wetering

 

Doneer kaarsen om de mensen in Moldavië licht te geven

Door de Russische bombardementen wordt ook Moldavië getroffen. Onze partners daar slaan alarm voor de komende wintermaanden. De stroom valt frequent uit waardoor mensen in het donker zitten.

HELPT U ZE OOK AAN LICHT?

Heeft u kaarsen of wilt u ze kopen en doneren, dan kunt u ze inleveren bij:

Leo en Leni Nugteren, Hollandsestraat 11, staat op het garagepad links onder het afdak een bananendoos, waar u de kaarsen in kunt leggen.

Deze actie loopt tot 31 december!

Namens de Stichting Draagt elkanders lasten, hartelijk dank voor uw steun!

 

Uitnodiging voor de kerstviering voor ouderen

Op woensdag 14 december

in de Christus is Koning kerk;

Juliana van Stolbergstraat 44

Van 15.00 uur tot 18.00 uur.

De kerk is open vanaf 14.30 uur

Aangeboden door de samenwerkende kerken

van Bolnes en Slikkerveer

U bent van harte welkom!

Opgeven bij Marja den Hartog

Tel; 0180-417892 of per mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om zelf te komen of zelf vervoer te regelen, kunt u dat aangeven.

 

Maak een lampje voor de ander en voor jezelf!

Op donderdag 15 december organiseren we een creatieve avond in de kerk waarbij u een (kerst)lichtje voor een ander en voor u zelf kunt maken. U kunt op allerlei manieren een glazen potje versieren, zodat het een leuk (kerst)lichtje wordt. Het ene lichtje mag u zelf houden en de ander geeft u aan iemand die een lichtje kan gebruiken in deze tijd. Wij hebben daarvoor namen, maar als u zelf iemand weet, mag dit natuurlijk ook altijd.

Als u glazen potjes heeft, een lijmpistool of materiaal dat u wilt gebruiken, is het handig om het mee te nemen. Maar ook wij hebben het één en ander bij ons wat u kunt gebruiken.

De avond begint om 19.30 uur en om 21.00 uur ruimen we alles weer op.

Om een beetje een idee te hebben hoeveel mensen er komen, is het fijn als u zich opgeeft. Dat kan mondeling of per app met één van ons, of per mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hopelijk tot 15 december! De activiteitencommissie; Corine van Noppen, Annette Lodder en Eveliene Breugem

 

Diaconale bestemming collecten

4 december   : Waterfilterproject Ewout & Liesbeth      

11 december : Voedselbank Ridderkerk  

 

Zondag 4 december 2022, aanvang 09.30 uur, voorganger: Dhr. T. Spek, Sliedrecht

2deAdvent

Deze dienst is online te volgen via ‘kerkdienst gemist’ op onze site www.pgslikkerveer.nl


 

  

Wilt u deze zondagsbrief ook digitaal ontvangen, mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.