Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Vrienden

Vorige week zat ik achter mijn laptop en deed een “pubquiz” met oude voetbalvrienden uit Goes. Hoewel je elkaar twee jaar niet gezien hebt is de gezelligheid nog net als toen.

Wanneer ik iets wil weten op kerkelijk terrein dan bel ik ‘studievrienden’. Je hebt een klein netwerkje van mensen waar je ooit zo intensief mee optrok dat je altijd op elkaar kunt terugvallen.

Zo zijn er ook een paar collega-voorgangers waar ik tijdens mijn werk min of meer bevriend geraakt ben. Eén collega is zelfs meer dan een vriend, bijna familie. Onlangs kwam een oude vriend van mij in de problemen. Hij werd ernstig ziek. En ik mocht bij hem op bezoek. Ja, moest er voor mijn gevoel ook zijn. In deze corona-periode merk je wat vriendschappen waard zijn, hoe kostbaar het is als je op mensen kunt terugvallen. En ook, hoe kostbaar het is als mensen op jou terugvallen…. En soms zijn buren en gemeenteleden, hoewel misschien niet direct vrienden, wel zo vriendelijk en vriendschappelijk, dat ze kunnen en willen geven zonder iets terug te verwachten.

Zondag gaat het over vrienden. Jezus noemt zijn leerlingen vrienden… ook Judas die hem verraden zal, ook Petrus die hem verloochenen zal, ons allen noemt Hij vrienden, mensen die Hem navolgen…. En Hij is onze Vriend, die alles voor ons over had. Met een gevende liefde, met een liefde vol genade. Van die genade leven ook wij, delen ook wij, zonder iets terug te verwachten…. als vrienden en vriendinnen die iets voor elkaar over hebben. Omdat HIJ alles voor ons heeft overgehad.

Ds. v.d. Wetering

 

We leven mee met:

Mahdi, hij is Iranier en bezoekt al enige maanden onze kerk. Zoals u weet woont Mahdi op het asielzoekerscentrum. Zijn asielaanvraag is nog niet in behandeling genomen na bijna 9 maanden. Dat zorgt bij hem voor veel onrust… “Hij wil zo graag vooruit en verder…..”

Daar komt bij dat in juni alle bewoners van AZC Beverwaard overgeplaatst zullen worden naar elders. Waarheen is nu nog niet duidelijk. Hij heeft inmiddels een lieve vriendin, ook asielzoekster. Je moet er niet aan denken dat die twee uit elkaar gehaald worden.

Wilt u voor hen bidden?

 

“Kerk op schoot” dienst, zondag 21 maart om 15.30 uur

Lieve kinderen van 0-4 jaar,

Wat mis ik jullie zeg! Lang heb ik nagedacht hoe ik daar toch iets aan kan doen, en ik heb een idee! Ik heb de telefoon gepakt en Annette en Mirjam opgebeld, aan hun heb ik gevraagd of zij misschien met mij een dienst willen maken, en wat denk je…? Samen met mij, en een aantal anderen houden we een online “kerk op schoot” dienst. Hieronder zet ik even wat je nodig hebt.

Zorg ervoor dat mama, papa, opa, oma of met wie je kijkt een kaarsje klaar heeft staan. Daarnaast heb je een zakje met muntgeld nodig, zodat dit lekker geluid maakt als je rammelt. Ook is het belangrijk dat je een krukje of stoel hebt waar je op kan en mag staan. Ook heb je een lege wc-rol nodig om op te gebruiken als luidspreker. En als je een bellenblaas hebt is dat helemaal leuk voor op het einde.

Maar dan vragen jullie je misschien af wanneer en hoe?

Datum:         21 maart om 15:30

Waar:          gewoon bij jou thuis via www.kerkdienstgemist.nl

Ik hoop dat jullie allemaal kijken en meedoen!

Groetjes, Dominee Beer

 

Annulering 24 maart en dienst 3 april

24 maart

Nu vaststaat dat de avondklok tot einde deze maand in stand blijft, kan de geplande  avond over het gevangenispastoraat  met ds. Kraaijeveld op 24 maart helaas niet doorgaan.

We hopen met elkaar op betere tijden met meer ontmoetingsmogelijkheden.

Stille Zaterdag

De kerkenraad heeft besloten om de dienst op 3 april, Stille Zaterdag, niet door te laten gaan.

Dit besluit is genomen door de (te) grote druk die anders op het beamteam zou komen te liggen.

Henk v.d. Berge, scriba

Ruim je kast en je hoofd op….

Op bladzijde 44 van ons 40-dagenboekje leest u over het thema  van deze week… “De naakten kleden”. Ook wij willen hieraan meedoen.

U kunt een kledingstuk afstaan dat u zelf nog mooi vindt en waar anderen extra blij mee zijn. Deze komende week kunt u wellicht iets moois uitzoeken en wassen. U kunt het zorgvuldig vouwen of op een hanger brengen.

U bent van harte welkom om geheel corona-proof uw kleding in te leveren op zaterdag 27 maart van 9.30 uur tot 11.00 uur in de Christus is Koning Kerk. Wij nemen het graag in ontvangst.

Samen met de Kledingbank zullen wij zorgen voor een goede bestemming.

Paaswandeling voor jonge gezinnen

Ga mee op paaswandeling?

Het is bijna Pasen. De tijd van paaseieren eten, lammetjes kijken en extra vrije dagen. Maar waarom vieren we eigenlijk Pasen? Ga mee op paaswandeling en beleef  het paasverhaal!

Maak met je gezin deze paaswandeling door de wijk. Van vrijdag 2  t/m maandag 5 april hangen op verschillende plekken in de wijk QR-codes voor de ramen. Bij iedere QR-code krijg je een filmpje te zien over Pasen, met een verhaal, muziek of interessante weetjes. Op een plattegrond kun je zien hoe je de wandeling moet lopen.

Belangrijk

Geef je voor vrijdag 26 maart op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geef aan met hoeveel personen jullie de wandeling gaan maken, dan zorgen wij ervoor dat jullie in de week van Pasen de benodigdheden thuis bezorgd krijgen.

Let op:

-        Doe de wandeling met je eigen huishouden. Kinderen kunnen natuurlijk wel meedoen met bijvoorbeeld hun opa of oma.

-        Houd afstand als je andere huishoudens tegen komt.

-        Kijk op de site van het RIVM voor alle huidige coronamaatregelen.

 

Bestemming diaconale collecten

  • Zondag 21 maart Voedselbank Ridderkerk
  • Zondag 28 maart Beter inkomen voor Javaanse boeren (KiA)

 

Liturgie voor zondag 21 maart 2021, voorganger ds. Gerard van de Wetering, 09.30 uur.

Mededelingen

Aansteken van de Paaskaars

Coronalied op de melodie van psalm 42: 1 en 2

Bemoediging en Groet

Coronalied op de melodie van psalm 42 : 3

Toelichting bloemstuk

Toelichting op thema: Vrienden…

We gaan luisteren naar :

“waar vriendschap en liefde zijn, daar is God” (Sela)

Gebed

We luisteren naar: Diep, diep als de zee 

Filmpje I:

Lied: Ik vind het fijn om jou te helpen

Filmpje II

Projectlied

Bijbellezing: Johannes 15: 9-17

Lied: NLB: 560

Bijbellezing:  Filippenzen 2: 4- 11

Johannes de Heer: 150: 1 en 2

Verkondiging

Welk een Vriend is onze Jezus: Lied 150: 3

Filmpje III

We gaan samen bidden

Lied: 790 Opwekkingsliederen

Zegen


De diensten zijn online te volgen via ‘kerkdienst gemist’ op onze site www.pgslikkerveer.nl


Kent u iemand die de zondagsbrief ook digitaal wil ontvangen, mail dan naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.