Logo Logo

Christus is Koning Kerk
Protestantse Gemeente Slikkerveer

 

Bij de dienst van aanstaande zondag

Zondag gaat in onze gemeente ds. Jikky de Jong-Buursma voor.

Zij is emeritus predikant van de Bond van Vrije Evangelische Gemeenten (het kerkgenootschap waarin ook onze predikant voorheen werkzaam was). Zij is predikant geweest in de combinatie van de VEG’s te Beverwijk en Wormerveer. Het bijzondere is dat onze eigen predikant komende zondag voorgaat in de VEG te Wormerveer, één van zijn vorige standplaatsen.

De kinderen gaan beginnen met het nieuwe Adventsproject. Zo leven we samen toe naar het feest van Kerst, en voeden we het verlangen naar de Wederkomst van Christus.

Ds. G. van de Wetering

 

We leven mee met:

Dick en Nellie: Dick wisselt moment dat hij ‘op’ is af met momenten dat hij wat moet rusten. De zorg voor Dick is echter zo gecompliceerd geworden dat hij gaat verhuizen naar een zorginstelling. Komende week zal hij naar Pniël verhuizen aan de Oude Dijk in Rotterdam. Een hard gelag voor zowel Nellie als Dick. 

Ineke verblijft in Intermezzo te Rotterdam, kamer 614. Ze moet daar nog wat langer blijven voor revalidatie. 

Joke kwam thuis ten val en werd naar het Ikazia-ziekenhuis gebracht. Daar is gebleken dat ze een licht herseninfarct heeft gehad. Gelukkig herstelt ze goed en is er goede hoop dat ze weer de oude wordt. 

 

Uitnodiging voor de kerstviering voor ouderen op 12 december

U wordt van harte uitgenodigd voor de kerstviering voor ouderen op 12 december 2023 in de Christus is Koning kerk; Juliana van Stolbergstraat 44, van 15.00-18.00 uur. De kerk is open vanaf 14.30 uur

Aangeboden door de samenwerkende kerken van Bolnes en Slikkerveer

U bent van harte welkom!

Opgeven bij Marja den Hartog, tel 0180-417892

of per mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de intekenlijst in de hal van de kerk

Wanneer u niet in de gelegenheid bent om zelf te komen of zelf vervoer te regelen,

dan kunt u dat aangeven.

Hartelijke groet, de Diaconie

 

Inzameling goederen voor de kerstpakketten voor statushouders

Vanaf zondag start de inzameling van boodschappen voor de kerstpakketten van de statushouders.  Inmiddels is het een traditie dat de gezamenlijke kerken van Ridderkerk een actie houden om de statushouders een kerstpakket aan te bieden. De onderstaande producten zamelen we in;

Bloem, rijst, couscous, pannenkoekmix, fruit in blik, groente in blik,

Vis in blik, olie, cacao, rozijnen, noten/pinda, ontbijtkoek, biscuit/koekjes, sap, snoep, chocolade,  Suiker, thee, honing, jam, overig zoet broodbeleg.

Er staat vanaf zondag een plastic krat met een bord kerstpakkettenactie.

Wij bevelen deze actie bijzonder bij u aan.

De Diaconie

 

Kerstzang met het Slikkerveers Christelijk Mannekoor, 18 december

Maandag 18 december a.s. is er weer de traditionele kerst samenzang in de Goede Herder kerk. Medewerking wordt verleend door het Slikkerveers Chr. Mannenkoor en het koor de Slagzingers. Organist/begeleider is Vincent van Dam.

Burgemeester Oosterwijk is bereid gevonden om voor u het Kerstevangelie te lezen. De avond  aan de Seringenstraat 1 te Ridderkerk begint om 20.00 uur; kerkzaal open om 19.30 uur. De toegang is gratis; wel is er een collecte ter bestrijding van de kosten. U bent allen van harte welkom.

 

Sari activiteiten

In de Kerk aan de Maas, Pretoriusstraat 56 is op woensdag 6 december om 13.30 u een Sing Inn. Het thema van deze Sing Inn is: Vol verwachting klopt ons hart… en bestaat uit liederen voor december. Met een knipoog naar Sinterklaas en een selectie prachtige Kerstliederen uit meerdere tijden en bronnen.

Kom, doe mee en nodig anderen uit! Aanmelding hoeft niet, info bij Ria Keijzer-Meeuwse, tel 06 50228250, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Vrijdag 15 december 17.30 u: Samen aan tafel

Een heerlijke en gezellige maaltijd met buurtgenoten, in de Kerk aan de Maas, Bolnes.

Kosten: € 7,50, aanmelden vóór 11 december bij Wil Wendrich, 0180 487050 / 06 82066497,  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Tentoonstelling in de Kerstherberg 24 december in de Kerk aan de Maas.

De Kerstherberg start om 15 uur met de opening door de burgemeester van de tentoonstelling ‘Kerststallen en sterren’. Heeft u misschien zelf een kerststal of een mooie kerstster die u wel 2 dagen wilt uitlenen voor de tentoonstelling? Bel of mail Janny van der Voort, 0180 414101, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Diaconale bestemming collecten

3 december   : Artsen zonder Grenzen, zorg bij oorlogsgebieden en bij conflicten

10 december : Kinderen in de knel, Myanmar (KiA)

 

Zondag 3 december 2023, om 09.30 uur, voorganger: Mw. Ds.  J. de Jong-Buursma, Gorinchem

Deze dienst is online te volgen via ‘kerkdienst gemist’ op onze site www.pgslikkerveer.nl